PTT Şubeleri İletişim

PTT Şubeleri Adresleri, Telefon Numaraları

Sponsorlu Bağlantılar

 

PTT'nin Tarihçesi

Ülkemizde ilk posta teşkilatı 1840 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Postahane-i Amire adı ile kurulmuştur. 1843 Yılında telgrafın icat edilmesinden sonra 1855 yılında Telgraf Müdürlüğü kurulmuştur. 1871 yılında bu iki kurum birleşerek Posta ve Telgraf Nezareti adını almıştır. 1909 yılında İstanbul'da il telefon santralinin kurulması ile kurum Posta, Telgraf ve Telefon Nezareti adını almıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren PTT Genel Müdürlüğü (Posta, Telgraf, Telefon) adıyla hizmet vermeye başlamıştır. 1994 Tarihinde kurumdan telefon hizmeti ayrılarak Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi kurulmuştur. 1995 Yılından itibaren T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü adını alan kurum 2000 yılında adını T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) olarak değiştirmiştir. Kurum 2013 yılında Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi adıyla yeniden yapılanıp hizmet vermeye devam etmektedir.

PTT Şubeleri İletişim Bilgileri

Tüm Türkiye il ve ilçelerinde, mahalle ve beldelerinde yer alan PTT Şubelerinin adresleri, çalışma saatleri, telefon numaraları tüm iletişim bilgilerine bu bölümden ulaşabilirsiniz. PTT Kargo ve PTT Bank iletişim bilgileri de yine sayfalarda yer almaktadır.

PTT Şubelerinde Yapabileceğiniz İşlemler

Posta Hizmetleri: Mektup Postası, Posta Kartı, Özel Hizmetler, Tebligat İşlemleri, Telgraf, KEP, Birleşik Posta, Tele-Post (Faks), Posta Abone Kutusu, Filateli ve Pulculuk, Kütüphane Hizmeti.

Banka Hizmetleri: Havale İşlemleri, Yurtiçi Havale Hizmeti, Yurtdışı Havale Hizmeti, Western Union, Hesap İşlemleri , Posta Çeki Hizmeti , Efektif İşlemleri, Fatura Ödemeleri, Vergi ve Ceza Ödemeleri, Sigortacılık İşlemleri, SGK Prim tahsilatları, Anlaşmalı Banka İşlemleri, Maaş ve Yardım Ödemeleri, Pttkart & Pttmatik, HGS.

Kargo Hizmetleri: Yurt İçi Kargo, Yurt Dışı Koli, APS (Acele Posta Servisi), Yurt Dışı APG, KKTS (Kapıdan Kapıya Teslim), Ambalaj Malzemeleri, Çalıştığımız Kurumlar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ödemeleri: Şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımları, eşi vefat eden kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım, 2022 Sayılı Kanun kapsamındaki ödemeler, muhtaç asker ailelerine nakdi sosyal yardım, öksüz, yetim ve asker çocuğu yardımı, doğum yardımı.

İşkur Ödemeleri: İşsizlik sigorta ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu, kısa çalışma ücreti ödemeleri, yarım çalışma ödemeleri.

Diğer Ödemeler: SGK Maaş ödemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ödemeleri, güvence bedeli ödemeleri, YSK Ödemeleri, Suriyeli geçici sığınmacı ödemeleri.