Adnan Menderes Havalimanı (ADB)

izmir havalimanı
 
 
tav havalimanı işletmesi

Adnan Menderes Havalimanı İletişim Bilgileri

TAV İZMİR TERMİNAL İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali

Adres:İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali Sarnıç Mevkii 35410 Gaziemir / İZMİR
Çağrı Merkezi:444 9 TAV (828)
Telefon(Dış Hatlar): 0 232 455 0000
Telefon(İç Hatlar): 0 232 455 0000
Faks: 0 232 274 6454
Web: www.adnanmenderesairport.com
Email: info.izmir@tav.aero
Müsteri İlişkileri: cr@adb.tav.aero
İnsan Kaynakları: hr.izmir@tav.aero

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Adnan Menderes Havalimanı

Türkiye’deki en önemli ve en büyük havalimanlarından biri olarak karşımıza çıkan Adnan Menderes Havalimanı, İzmir’de bulunan ve yerli – yabancı turistlere hizmet veren bir havalimanıdır. Adını Eski Başbakanlardan Adnan Menderes’ten alan bu havalimanı, 1987 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Türkiye’nin en işlek beşinci havalimanı olarak nitelendirilen Adnan Menderes Havalimanı, yük taşımacılığı alanında da önemli bir yere sahiptir. İthalat ve ihracat konusunda ciddi bir konuma sahip olan İzmir, Bursa ve İstanbul’dan sonra en çok ihracat yapılan üçüncü şehir olduğundan kentte bu havalimanının işlevi oldukça önemlidir.

Adnan Menderes Havalimanı Tarihi

1984 yılında, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evran tarafından temel atılan ve bu tarihten itibaren yapımına başlanan Adnan Menderes Havalimanı, yaklaşık olarak 3 yıl süren inşaat çalışmalarının ardından 1987 yılında tamamlanmış ve hizmet açılmıştır. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in adının verildiği bu havalimanı, 8.230.945 metrekarelik bir arazi üzerine kuruludur.

Adnan Menderes Havalimanı inşa edilmeden önce askeri ve sivil uçakların kullanmış olduğu havalimanı Çiğli Askeri Havalimanı olarak bilinmektedir. Bu havalimanı yetersiz geldiğinden o dönem yeni bir havalimanı ihtiyacı doğunca, Adnan Menderes Havalimanı için çalışmalara başlanmıştır.

Türkiye’de önemli bir yere sahip olan bu havalimanı her ne kadar dönemin şartlarına uygun olarak hayata geçirilmiş olsa da, belli bir zaman sonrasında Türk Hava Yolları gibi özel havayolu şirketlerinin hizmet vermeye başlamasıyla beraber yetersiz gelmeye başlamıştır. İlave apron, iç hatlar ve dış hatlar terminalleri inşa edilerek bu problemin üstesinden gelinmiş, yıllar içerisinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

TAV Havalimanları tarafından işletmeciliği üstlenilen Adnan Menderes Havalimanı, 2014 yılında yeni iç hatlar terminaline kavuşmuş ve bu sayede yolcu kapasitesi 45 milyona çıkarılmıştır. 266 Euro yatırımla hayata geçirilen bu projede, insanların konforu düşünülerek birçok farklı alanda inşa edilmiştir.

Adnan Menderes Havalimanı Özellikleri

İzmir şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ilçe sınırları içerisinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı, 2011 yılı itibari ile Türkiye hava trafiği bakımından dördüncü havalimanı olma niteliği taşımaktadır.

2014 yılında inşa edilen terminal binası ile Türkiye’nin ilk LEED Sertifikasına sahip olan bu havalimanı, insanların uçuşunu beklerken rahat ve keyifli vakit geçirebilmesi için gümrüksüz satış mağazalarından alışveriş noktalarına, kafe ve restoranlardan VIP salonlara varana kadar birçok alanı da bünyesinde barındırmaktadır.

Bir yılda yaklaşık olarak 10 milyon yolcuya hizmet veren Adnan Menderes Havalimanı, pek çok farklı havayolu ile İzmir’i dünya üzerinde onlarca farklı noktaya bağlayabilmektedir.

Havalimanı Sayfaları Kullanım Şartları: e-yasamrehberi.com web sitesinde sadece bilgi amaçlı yayınlanan ve yanlış veya eksik olduğu ortaya çıkan uçuş bilgilerine göre hareket edilmesi sonucu maruz kalınan herhangi bir kayıp, zarar veya hasara yönelik sorumluluk kabul etmemektedir. Üçüncü taraf bu uçuş bilgilerinin yanlışlığından veya eksikliğinden hiçbir şekilde sorumlu olmadığı gibi bunlarla ilgili hiçbir zımni teminatı da kabul etmez.