Marmaraereğlisi Gezi Rehberi

Marmaraereğlisi

Tekirdağ’ın en gözde ve ne şirin ilçelerinden biri olan Marmaraereğlisi; uygun iklim koşulları, ulaşım kolaylığı, tarihi ve doğal zenginlikleri ile yaz tatillerini geçirmek isteyenler için ideal bir alternatif olarak öne çıkıyor. Masmavi denizi, tertemiz kumsalları ve sahilinde yapılan balık keyfiyle her yıl çok sayıda turisti ağırlayan şehir, tatil severlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. İstanbul’a 90 km uzaklıktaki konumu ile dilerseniz hafta sonu dilerseniz de yaz tatilinizi geçirebileceğiniz mütevazi bir tatil yöresi olan Marmaraereğlisi gezilecek yerler açısında da zengin alternatifler sunuyor.

Marmaraereğlisi Resimleri

marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi
marmaraereğlisi

Sponsorlu Bağlantılar

 

Marmaraereğlisi’nin Kısaca Tarihi

Marmaraereğlisi’nin tarihi eski Bizans’a kadar dayanmaktadır. MÖ 600 yılında Samos’lu kolinistler tarafından kurulan ilçenin eski adı “Perinthos’tur. Zaman içerisinde “Heraklia” olarak anılan yerleşim yeri, Osmanlı Türkleri tarafından değiştirilmiş ve “Ereğli” olarak anılmaya başlamış, ancak diğer ilçelerle karıştırılmaması için Marmaraereğlisi olarak isimlendirilmiştir.

Marmaraereğlisi Gezilecek Yerler

Toplamda 32 km sahil şeridi olan Marmaraereğlisi’nde konaklama için birçok otel, lokantalar, kafeteryalar, diskotek, bar, kamping yerleri ve halk plajı bulunuyor. Şehir merkezinde bulunan 3 iskele ve liman tesisi ise özellikle yük gemileri için yeterli bir hizmet kalitesine sahip. Belediye Eğitim ve Dinlenme Tesisinin yanı sıra küçük motel ve pansiyonlar da misafirlerine konaklama için uygun avantajlar sunuyor. Marmaraereğlisi’ne gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken tarihi ve doğal güzellikle ise şöyle sıralanıyor:

Marmaraereğlisi Müzeler

Marmaraereğlisi’nde ziyaret edebileceğiniz iki müze bulunuyor. İlçe merkezindeki müze henüz faaliyete geçmemiş olsa da dışardan bakılınca eski dönemlere ait değerli mozaikler görülebiliyor. Diğer müze ise sahil kenarında tam bir açık hava müzesi olarak ziyaret edilebilir. Sahil kenarında ki müze de geçmiş dönemlere ait mezarlar, yazılar, sütunlar ve ilginç kaya parçaları bulunuyor.

Binlerce yıldır dalgaların taşlara vurması sonucu oluşmuş bu ilginç ve orijinal kaya yapısını gördüğünüzde kendinizi bambaşka bir atmosferin içerisinde hissedeceksiniz. Halk arasında “Kına Taşı” olarak adlandırılan bölgede, ördek kafası, kaplumbağa, köpek ve tekerlek şekilli taşların yanında Güngürmez Mağarası’nda görülebilen dehliz ve galeriler de dikkatinizi oldukça çekecektir.

Perinthos Antik Kenti

Tarihi İstanbul kadar eski olan Perinthos Antik Kenti, yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılmış ve üzerinde mermer mezar taşları, kilise kalıntıları, hipodrom ve dehlizler bulunmuştur. Ancak gerekli önemin ve bakımın gösterilmediği bölgede yer alan bu tarihi kalıntılar, ne yazık ki kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya. Efes Antik Kenti kadar değerli olan bölgenin yüzeysel temizlik çalışmalarının ardından daha fazla ön plana çıkarılacağı düşünülüyor.

Aşıklar Tepesi

Marmaraereğlisi’nde görülmesi gereken yerlerden biri olan Aşıklar Tepesi’ne bu ismi gelen ziyaretçiler vermiştir. Görülmeye değer bir manzaraya sahip olan tepe, arka denize bakan dik bir uçurumdur. Daha çok aşıkların ve sevgililerin uğradığı Aşıklar Tepesi’ne çıkrığınızda, tehlikeli olabileceği için çok uç noktalarına yaklaşamamanızı öneriyoruz.

İkizler Mağarası

Aşıklar Tepesi’nin orta kısmında yer alan mağaranın sadece belirli bölümü ziyaret açık. Mağara hakkında söylenen rivayetlere göre, mağaradan girildiğinde ilçe merkezine kadar çıkan tünellerin bulunduğu belirtiliyor. Aşıklar Tepesi’nde inip mağaraya doğru yürüdüğünüzde tek odalı bir yer bulunuyor. Bu odanın, denizciler tarafından mı yoksa defineciler tarafından mı yapıldığı bilinmiyor. Yine de bölgeye gittiğinizde bu gizemli odayı da ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca hazır buraya gelmişken Aşıklar Tepesi’nin arka bölümünde bulunan İpli Mağara ve Ağlayan Mağara’yı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Bayrak Tepesi

Aşıklar Tepesi’nin ön yüzünde yer alan tepeye çıktığınızda Marmaraereğlisi’ni tüm sahil şeridini ve ön deniz kıyısını rahat rahat görebilirsiniz. Muhteşem bir manzara şahitlik edeceğiniz Bayrak Tepesi’nde rüzgârda süzülen Türk Bayrağımız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi de bulunuyor.

Marmaraereğlisi Sahili

Marmaraereğlisi’nin sahil şeridi boyunca uzan cafe, bar, restoran ve otel seçenekleri, bir tatilden beklediğiniz her şeyi size sunuyor. Gecesi başka güzel gündüzü başka güzel olan bu sahil şeridinde martı sesleriyle kahvaltınızı edebilir, yıldızların ve yakamozların ışıkları altında keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ayrıca bayanların rahatlıkla denize girebileceği özel bir alana da sahip olan Ereğli’de hem huzurlu hem de eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Resimler: E-Yaşam Rehberi Özel Koleksiyonu

Marmaraereğlisi ulaşım ve gezi haritası, Marmaraereğlisi nerede? nasıl gidilir?

Haritayı Göster