Hesap Borcu Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?
Kredi kartı kullanıcıları bazı zamanlarda hesap borcunu kapatmadan kredi kartı iptali yapmak isteyebiliyor. Kredi kartı hesap borcu bitmeden kart iptali mümkün mü? Kredi kartı taksitli alışveriş alternatifi sunarak kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamanın yanı sıra bazen içinden çıkılmaz boyutlara gelebiliyor. Mevcut kredi kartınızda sonraki dönemler için borcunuz bulunsa dahi kredi kartınızı iptal ettirebilmeniz mümkün. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre bu konuda herhangi bir sakınca bulunmamakta.
Kredi Kartı İptali Nasıl Gerçekleştirilir?
Tüketiciler açısından sağladığı kolaylıklar kadar büyük sorunlara da dönüşebiliyor. Bu sorunla baş edemeyecek noktaya gelen tüketiciler dolayısıyla kart iptali gerçekleştirmek isteyebiliyor. Peki, kart iptali nasıl yapılır? Öncelikle iptal ettirmek istediğiniz kartınız için ilgili bankanıza dilekçe vererek kart iptali gerçekleştirebilirsiniz.
Bir başka yol ise bankanın müşteri hizmetler ile iletişime geçerek bu işlemi gerçekleştirilebilirsiniz. Kredi kartı iptali banka açısından müşteri kaybı anlamına geldiği için iletişime geçtiğiniz müşteri hizmetleri bu işlemi neden gerçekleştirmek istediğiniz hakkında bilgi almak isteyebilir. Aynı sebeple bazı bankalar kart iptali konusunda müşteriyi caydırmak açısından yöntemlerini zorlaştırabilir.
Kredi Kartının Kapanması Ne Kadar Sürer?
''Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik'' doğrultusunda kart iptali için bildirimde bulunduğunuz gün itibariyle kartınızın iptali 7 gün içerisinde gerçekleşmek zorundadır. Hesap borcunuzun bitiş tarihine kadar bankanız hesap ekstresi göndermelidir.
Kapattırılan Kredi Kartının Hesap Borcu Nasıl Ödenir?
İptali gerçekleştirilen kredi kartınızın hesap borcunu ödemek için farklı yollar var. Tüketici bu ödeme yollarından kendisi için en uygununu seçerek ödeme işlemlerini gerçekleştirmeye devam edebilir. Belli olan ödeme planına uyularak hesap borcu ödenebilir. Bunun yanı sıra hesap borcunuzun hepsini tek seferde ödeyebilmek için elinizde yeterli miktarda nakdiniz varsa bu şekilde de ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili bankanıza veya başka bir bankaya bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu yaparak da ödeme işlemlerinizi gerçekleştirme seçeneğiniz mevcut. Burada dikkat edilmesi gereken nokta iste almış olduğunuz bireysel ihtiyaç kredisi faiz miktarıdır. Mevcut kredi borcunuzu bu şekilde ödeseniz dahi ihtiyaç kredisi faiz miktarına dikkat etmelisiniz.