Trabzon Havalimanı (TZX)

trabzon havalimanı
 
 
devlet hava meydanları işletmesi

Trabzon Havalimanı İletişim Bilgileri

DHMİ Trabzon Havalimanı İletişim Bilgileri

Adres: Üniversite Mah. Rize Cad. 61080 Ortahisar/TRABZON
Tel: 0462 328 09 40-49 / 0462 325 99 52
Faks: 0462 325 99 50
E-mail: infotrabzon@dhmi.gov.tr

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

Trabzon Havalimanı

Karadeniz’in en çok kullanılan havalimanlarından bir tanesi olan Trabzon havalimanı, ülkenin birçok kesime uzak şehirleri arasında yer alan Trabzon’un, ulaşım sorununu büyük ölçüde çözmektedir. Özellikle kış aylarında, otobüs ile ulaşım sağlamak böyle uzak şehirler için çok zor olabilir. Otobüsle ulaşımı İstanbul’dan 14, İzmir’den 19 saat süren Trabzon’a ulaşım sağlamanın en kolay hali, Trabzon havalimanını kullanmaktır.

Trabzon Havalimanı Özellikleri

Trabzon havalimanı üzerinden birçok şehre ulaşım sağlamak mümkün hale gelmiştir. Anadolu Jet, Türk Hava Yolları, Borajet, AtlasGlobal, Onur Air, SunExpress, Pegasus Airlines gibi havayolu şirketlerine ev sahipliği yapmaktadır. Dış hatlar terminali açıktır, çok fazla kullanılmamaktadır fakat özellikle Kıbrıs ve Almanya uçuşlarında çok fazla kullanılmaktadır. Dış hatlar üzerine düzenli çok fazla uçuş bulunmamaktadır. Ara ara bazı ülkelere uçuşlar düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra, yurtdışı uçuşlar genel olarak aktarmalı olarak yürütülmektedir. Toplam 1377244 metrekare üzerine kurulmuştur. 9170 metrekarelik bir dış hatlar terminali, 14035 metrekarelik bir iç hatlar terminali bulunmaktadır.

Trabzon havalimanı yolcu kapasitesi 3.5 milyondur. 22 Kasım 2008 tarihinde, tadilat edilerek tekrar açılmıştır. İlk açılışının yapıldığı tarih 1957 yıllarına dayanmaktadır. 2640 çarpı 45 metre boyunda bir pisti bulunmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı 6 km olan bu havalimanı, Türkiye’de şehir merkezine en yakın olan havalimanları arasında yer almaktadır. Türkiye içerisinde düzenli uçuş yapılan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’dır. Diğer şehirlere düzenli olarak uçuş yapılmamaktadır. İstanbul’a her gün düzenli olarak uçuş yapılmaktadır.

Trabzon Havalimanı’nda 13 Ocak 2018 tarihinde, Pegasus Havayollarına ait bir uçağa ait, can kaybına yol açmamış bir kaza kaydedilmiştir. Yolcu uçağının iniş sağlandıktan sonra pistten çıkarak denize çok az bir mesafe kala toprağa saplanması, yolcuların ve mürettebatın korku dolu anlar yaşamasına neden olmuştur. Ölenin ya da yaralananın olmadığı kazada, maddi kayıp yaşanmıştır. Kazanın oluş sebebi pilotaj hatası olarak açıklanmış, uçuşlar bir gün durdurulmuştur

Trabzon Havalimanı Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Daha önce de belirtildiği gibi, Trabzon havalimanı konumu itibariyle şehir merkezine çok yakındır. Erken çıkan kişinin yürüyerek bile ulaşabileceği bu limana, taksi, özel araç ve otobüs ile ulaşım sağlanabilmektedir. Şehir merkezinden çok sık otobüs kalkmakta, buna bağlı olarak da diğer ilçelerde bulunanlar, şehir merkezinden aktarma yaparak havalimanına ulaşmaktadır. Genel itibariyle ulaşım oldukça kolaydır ve masraflı değildir. Yine de bunun rahatlığı çok fazla hissedilmemeli, kişinin iç hatlar uçuşuna en az 3 saat kala yola çıkması önerilmektedir.

Havalimanı Sayfaları Kullanım Şartları: e-yasamrehberi.com web sitesinde sadece bilgi amaçlı yayınlanan ve yanlış veya eksik olduğu ortaya çıkan uçuş bilgilerine göre hareket edilmesi sonucu maruz kalınan herhangi bir kayıp, zarar veya hasara yönelik sorumluluk kabul etmemektedir. Üçüncü taraf bu uçuş bilgilerinin yanlışlığından veya eksikliğinden hiçbir şekilde sorumlu olmadığı gibi bunlarla ilgili hiçbir zımni teminatı da kabul etmez.