DATÇA KOOP
Datça Koop Datça Telefon Numaraları:
Datça: 0252 -
Aktur: 0252 724 62 42
Marmaris: 0252 412 55 86
Muğla: 0252 214 15 96
Datça Koop Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > Marmaris, Muğla
Anadolu Ulaşım
0850 333 35 64
Anadolu Ulaşım Datça Telefon Numarası:
Datça Otogarı Tel: 0850 333 35 64
Anadolu Ulaşım Datça Otobüs Bileti Al >
Anadolu Ulaşım Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > Uşak (Tüm güzergah bilgileri ve telefon numaraları Anadolu Ulaşım Datça Otobüs Firması sayfasındadır.)
Kamil Koç
444 0 562
Kamil Koç Datça Telefon Numarası:
Datça Otogarı Tel: 0252 712 84 34
Kamil Koç Datça Otobüs Bileti Al >
Kamil Koç Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > İstanbul (Tüm güzergah bilgileri ve telefon numaraları Kamil Koç Datça Otobüs Firması sayfasındadır.)
METRO TURİZM
0850 222 34 55
Metro Turizm Datça Telefon Numaraları:
Metro Turizm Datça Otogarı Tel: 0252 712 40 07
Datça Aktur: 0252 712 40 07
Datça Çarşı: 0252 712 95 59
Metro Turizm Datça Otobüs Bileti Al >>
Metro Turizm Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > Afyon, Akcabat, Akhisar, Alibeyköy, Ankara, Arsın, Aydın, Balıkesir, Bayrampaşa, Beşikdüzü, Bodrum, Bursa, Çarşamba, Çorum, Denizli, Dinar, Eynesil, Fatsa, Giresun, Görele, Güvercinlik, Havza, İstanbul, İzmir, Manisa, Merzifon, Milas, Nazilli, Of, Ordu, Rize, Samandıra, Samsun, Sandıklı, Selimiye, Söke, Sürmene, Tekkeköy, Terme, Tirebolu, Trabzon, Ünye, Vakfıkebir, Yalova, Yatağan
Sponsorlu Bağlantılar
0 850 333 35 35
Pamukkale Turizm Datça Telefon Numaraları:
Aktur Datça: 0252 724 62 42
Datça Merkez: 0252 712 31 01
Datça Otogar: 0252 712 41 48
Pamukkale Turizm Muğla Şubeleri >
Pamukkale Turizm Datça Otobüs Bileti Al >>
Pamukkale Turizm Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > AFYON, AKÇAKOCA, AKÇAY, ALANYA, ALAPLI, ALTINOLUK, ANKARA, ANTALYA, AYDIN, AYVALIK, BALIKESİR, BANDIRMA, BİGA, BOZHÖYÜK, BOZÜYÜK, BURDUR, BURSA, CANAKKALE, ÇİNE, ÇORLU, DARICA, DATÇA, DAZKIRI, DENİZLİ, DİNAR, DÜZCE, ECEABAT, EDREMİT, ERDEK, ESKİŞEHİR, EŞEN ,EZINE, GELIBOLU, GEMLİK, GÖLCÜK, ISPARTA, IZMIT, İNEGÖL, İSTANBUL, İZMİR, KALE, KALKAN, KARACABEY, ÇATRAK, KARAMÜRSEL, KAŞ, KDZ.EREĞLİ, KESAN, KINIK, KIRKLARELİ, KORKUTELİ, KOZLU, KÜÇÜKKUYU, KÜTAHYA, LAPSEKI, LÜLEBURGAZ, LÜLEBURGAZ, MANAVGAT, MANİSA, ORHANGAZİ, POLATLI, SAKARYA, SANDIKLI, SERİK, SERİNHİSAR, SILIVRI, TAVAS, TEKIRDAG, YALOVA, YALOVA, ÇİFTLİKKÖY, YEŞİLOVA, ZONGULDAK
0850 811 1 888
Ulusoy Turizm Datça Telefon Numaraları:
Datça Aktur: 0252 724 60 60
Datça Merkez: 0252 712 90 90
Datça Otogar: 0252 712 95 88
Ulusoy Turizm Muğla Şubeleri >
Ulusoy Turizm Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > Akhisar, AYDIN, BALIKESİR, BURSA, İSTANBUL, İSTANBUL (Anadolu), İZMİR, MANİSA, YALOVA
Varan Turizm
0850 577 99 99
Varan Turizm Datça Telefon Numarası:
Varan Turizm Datça Otogarı Tel: 0252 712 96 16
Varan Turizm Datça Otobüs Bileti Al >>
Varan Turizm Datça otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
Datça > Ankara (Tüm güzergah bilgileri ve telefon numaraları Varan Turizm Datça Otobüs Firması sayfasındadır.)
Muğla İlinin Datça İlçesinin üzerinde bulunduğu Datça Yarımadası, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir. Bu yüzden Datça bozulmamış doğası, 235 kilometrelik sahil şeridi ve 52 koyu, zengin flora ve faunası, Knidos Antik Kenti ile bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birisi olmaya başlamıştır. Son yıllarda turizm açısından cazibesi hızla artmakta, yoğun ilgi görmektedir. Ünlü tarihçi Strabon, “Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası’na bırakır” demiştir.
Turizmden sonra ekonomisini tarımsal faaliyetlerin desteklediği ilçede yetişen Nurlu Badem, endemik bir badem türü olup oldukça kaliteli ve popülerdir. Yunan Adalarından oniki adanın bir üyesi olan Simi Adası Datça sahili ile oldukça yakın konumdadır. Datça limanından 8km uzaklıkta olan Simi’ye günübirlik gidip gelinebilmektedir. Antik çağlardan günümüze gelinceye kadar birçok uygarlığı barındıran Datça’nın ilk yerleşim sakinleri Karlar ve Dorlar’dır. Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Romalılar, Bizanslılar Menteşeoğulları ve Osmanlı Devleti’nin sınırları arasında yer almıştır. Osmanlı döneminde Reşadiye olan ilçe Cumhuriyet döneminde Datça adını alarak Muğla iline bağlanmıştır. Datça otobüs şirketlerinin tüm bilgileri ve otobüs bileti fiyatları sayfamızda yer almaktadır.
Muğla ilinin en gözde tatil ilçelerinden biri olan Datça’ya hem karayoluyla hem de havayoluyla ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. D400 Karayolu Datça Yarımadası Datça İlçesinden başlar tüm Akdeniz ve Güneydoğu’yu baştan başa geçerek Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Sınır Kapısı'nda son bulur. Datça Marmaris'e 69 km, Muğla'ya 119 km, İzmir'e 329 km, İstanbul'a 800 km, Ankara'ya ise 705 km uzaklıktadır. Datça’ya seyahat planlıyorsanız, sayfamızdan Datça otobüs firmaları hakkında bilgi sahibi olabilir, otobüs bilet fiyatlarını inceleyebilir ve Datça Online Otobüs Bileti alabilirsiniz.
Havayolu tercih edenler için Milas Bodrum Havalimanı Datça’ya 80km, Dalaman Havalimanı ise Datça'ya 160 km uzaklıktadır. Her iki havalimanında da vip servis araçları, otobüsler ve taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Deniz ulaşımı ile yolculuk etmek isterseniz da Bodrum Datça arasında düzenli feribot seferleri vardır. Bu yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ayrıca Yunanistan anakarasına bağlı olan Rodos ve Simi adalarına da Datça limanından ulaşım sağlanabilmektedir. Datça Otogarından büyük illere otobüs seferleri düzenlenmektedir.
Datça Şehirlerarası Otobüs Terminalinde hizmet veren Datça otobüs firmaları bilgileri bu sayfada yer almaktadır. Datça Otogarından Türkiye'nin dört bir yanına otobüs seferi ve otobüs bileti bulmak mümkündür.
Datça otobüs terminalinde karayolu yolcu taşımacılığı hizmeti veren otobüs şirketleri hangileridir? Bu otobüs şirketlerinin iletişim bilgileri, telefon numaraları, sefer düzenledikleri güzergahlar, Bandırma' dan sefer yaptıkları iller ve ilçeler otobüs hareket saatleri, otobüs bileti fiyatları, Datça Otogarı ulaşım haritası, Datça Otogarı peron numaraları, Datça Otogarı yazıhane numaraları, otogar taksi durağı telefon numarası, otobüs firmalarının şehir içi servis güzergahları tüm bu bilgilere de bu sayfamızdaki modül ve linklerden ulaşabilirsiniz.
Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı olup 2006 yılından bu yana eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Yüksekokul bünyesinde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Marina ve Yat İşletmeciliği bölümleri bulunmaktadır. Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu için yapacağınız seyahatinizde kullanabileceğiniz Datça otobüs şirketlerinin tüm bilgileri ve otobüs bileti fiyatları sayfamızda yer almaktadır. Sayfamızdan otobüs bileti alıp, Datça’ya seyahat edebilirsiniz.
Datça ilçe merkezinde üç mahalle bulunur. Bunlar Reşadiye, Eski Datça ve İskele Mahalleleridir. Reşadiye Mahallesi önemli ölçüde korunmuş eski bir yerleşim yeridir. Dar sokakları, beyaz badanalı taş evleri, badem ağaçları ile süslü sevimli avluları ile geçmiş yaşam tarzını yansıtır. Eski Datça Mahallesinde eski taş evleri büyük kentlerden gelenler satın alınıp restore ettirerek, otel, pansiyon ve kafe olarak kullanıma açmaktadır. Can Yücel Sokağı ve yazarın müzeye dönüştürülen evini ziyaret edebilirsiniz. Datça’nın en canlı ve hareketli noktası ise İskele Mahallesi yat limanı ve kumluk plajı çevresidir. Her gün çok sayıda tur teknesinin uğradığı liman çevresinde, hem de şehir merkezine açılan cadde ve sokaklarda kaliteli lokantalar, renkli barlar, yöresel ürünleri satın alabileceğiniz dükkanları bulabilirsiniz.
Tarihi zenginlikleri ile dikkat çeken ilçenin en önemli antik kenti olan Knidos, Karia toprakları olarak bilinene Dalaman Çayı, Honaz Dağı ve Büyük Menderes Vadisi arasında kalan bölümde kurulmuştur. İlçe merkezine 37km uzaklıkta bulunan antik kent mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.
Tabiatın en güzel köşelerinden biri olan Aktur koyları, kamp için uygun ortamları, mavi bayraklı plajları ve su sporları için ayrılmış tesisleri ile oldukça güzel bir bölgedir. Keza Datça’a 3km uzaklıkta bulunan Kargı Koyu’da yeşil ile mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz ender güzellikleri barındırmaktadır.
Datça Yarımadası üzerinde 52 koy ve bük bulunmaktadır. Bunların hepsi ayrı özellikte ve güzelliktedir. Ortak özellikleri ise tertemiz, turkuaz rengi denize sahip olmasıdır. Yarımadanın coğrafi konumundan dolayı bunların bir kısmı Ege Denizi bir kısmı ise Akdeniz’in sularında yer almaktadır. Datça her iki denizde de yüzebileceğiniz tek yerdir. Kuzeyde, yani Ege denizi bölümünde Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Çatı, Kızılağaç, Alavara, Çakal, Damlacık, Mersincik, Murdala, İskandil koylarının hemen hepsi Gökova’da mavi yolculuğa çıkanların önemli uğrak yerleri arasındadır. Feribotun yanaştığı Körmen Limanı da bu yöndedir. Akdeniz tarafına bakan ve günübirlik tekne turlarının uğrak yeri olan koylar arasında Knidos iç limanının yanı sıra, sırasıyla Palamut Bükü, Akvaryum koyu, Hayıt Bükü, Kızıl Bükü, Domuz bükü, Kargı, Datça limanı, Karaincir, Sarı liman, Kara bük, Çiftlik, Kuruca bük, Günlücek ve Lindos koyları yer almaktadır. Datça ilçesinde düzenlenen çeşitli kültür ve sanat festivallerine katılabilir, bu organizasyonların etkinliklerine dahil olabilirsiniz. Bunun için sadece yapmanız gereken sayfamızdan Datça Online Otobüs Bileti almaktır.
Datça mutfağına da değinmek gerekirse Akdeniz ve Ege mutfağının çeşitlerini burada deneyimleyebilirsiniz. Buraya özgü yetiştirilen bitkiler ağırlıklı olarak kekik, zakkum ve mersin bitkisi yemeklere lezzet katmaktadır. Datçanın kalamarı meşhurdur. Bunun dşında karides, midye barbun, levrek, trança gibi taze deniz ürünleri denemeniz gereken menüler arasındadır. Ütmek kavurması, kışıyak, börülce, labada, dalankıta, mürdümük, sakızlı muhallebi, damat tatlısı, bademli sultan tatlısı ise Datça’da hazırlanan lezzetler arasındadır.
Alışveriş önerimiz ise bal, badem ve taze kekik Datça’dan satın almanız gereken ürünlerdendir. Siz de sayfamızdan Datça Otobüs Bileti alıp bu benzersiz deneyimi yaşayabilirsiniz.