SS 203 YALOVA KOOP
Yalova: 0226 811 50 70
Yalova Koop İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Yalova, Orhangazi
S.S. 21 NO’LU YENİŞEHİR OTOBÜS VE MİNİBÜS KOOP
Yenişehir: 0224 772 36 20
Yenişehir Koop İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Yenişehir, İnegöl
BALIKESİR ULUDAĞ TURİZM
444 22 22
Uludağ Turizm İznik Telefon Numarası:
İznik Otogar: 0224 757 25 83
Balıkesir Uludağ Turizm Bursa Şubeleri >
Uludağ Turizm İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Akçay, Akhisar, Altınova, Ayvalık, Burhaniye, Dikili, Edremit, Gömeç, Havran, İvrindi, İZMİR, Karaağaç, Karacabey Çatrak, MANİSA, Salihleraltı, Sarımsaklı
KAMİL KOÇ TURİZM
444 0 562
Kamil Koç İznik Telefon Numarası:
Kamil Koç İznik Otogarı Tel: 0224 757 15 17
Kamil Koç İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Orhangazi, İstanbul Otogar, İstanbul Alibeyköy, İstanbul Ümraniye - Dudullu
Sponsorlu Bağlantılar
LÜKS YALOVA SEYAHAT
İznik Otogarı: 0224 757 11 50
Lüks Yalova Seyahat İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Yalova
METRO TURİZM
0850 222 34 55
Metro Turizm İznik Telefon Numarası:
Metro Turizm İznik Otogarı Tel: 0224 757 15 17
NARLICA SEYAHAT
Narlıca Seyahat İznik Telefon Numarası:
İznik Otogarı: 0224 757 25 83
Narlıca Seyahat Bursa Şubeleri Telefon Numaraları >
Narlıca Seyahat İznik otobüs bileti alabileceğiniz güzergahlar;
İznik > Alifuatpaşa, Hayrettin, Mekece, Pamukova, SAKARYA, BURSA
Tarihte dört imparatorluğa başkentlik yapmış zengin bir geçmişe sahip olan İznik İlçesi adını verdiği İznik Gölünün doğu kıyılarında yer alır. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’nın yerleşim yeri ve Türklerin ilk başkentidir. İznik Çinileri başta İstanbul olmak üzere tüm önemli tarihi yapılarda kullanılmıştır. İznik Çinileri dünyanın en meşhur çinilerdir. Tarihsel geçmişi günümüzden 5000 yıl öncesine uzanan şehrin bilinen en eski adı "Nikea"dır. Yunancada -is ekiyle “sur içinde” manasına gelen İsnikea olmuş yıllar ilerledikçe İznik’e evirilmiştir. Mitolojide şarap ve eğlence tanrısı Dionysos İznik Gölü’nde(Askania) gördüğü peri Nikea’ya aşık olup ondan bir evlat sahibi olur ve Nikea’ya hediye olarak gölün kenarındaki arazileri üzüm bağları ile bereketlendirir. Bereketli İznik ovasında başta zeytin olmak üzere, üzüm, şeftali, kiraz, erik, armut, elma, ceviz, domates, taze fasulye, brokoli, Brüksel lahanası yetiştirilir. İznik otobüs şirketleri bilgileri ve otobüs bileti fiyatları bu sayfada yer almaktadır. İznik Otogarından Türkiye'nin dört bir yanına otobüs seferi ve otobüs bileti bulmak mümkündür.
Marmara Bölgesinin önemli sanayi şehirlerinden Bursa iline bağlı ilçesi İznik’e karayolu ulaşımı oldukça kolay yapılabilmektedir. İznik D150 karayolu ile doğuda Sakarya - Bilecik karayoluna bağlanır. Sakarya İznik arası 95 km dir. Bilecik ise 65 km uzaklıktadır. İznik D595 karayolu ile güneyde Yenişehir ve İnegöl'e ulaşır. Bursa'nın havalimanının da bulunduğu Yenişehir İlçesi İznik’e 22 km mesafededir. Türkiye'nin mobilya başkenti İnegöl ise İznik'e 50 km uzaklıktadır. D595 karayolu kuzeyde ise Karamürsel'e bağlanır. İznik Gölünün kuzey kıyılarında yer alan D150 karayolu Orhangazi'ye gider. Orhangazi, İznik arası 41 km dir. Gölün güney kıyılarında ise Gemlik- İznik karayolu yer alır. Gemlik 54 km uzaklıktadır. Bursa ise İznik'e 76 m uzaklıktadır. İstanbul Yenikapı’dan ve Pendik’ten kalkan feribotlarla Yalova’ya veya Gemlik’e geçtikten sonra İznik’e ulaşabilirsiniz. İznik’ye seyahat planlıyorsanız, sayfamızdan İznik otobüs firmaları hakkında bilgi sahibi olabilir, otobüs bileti fiyatlarını inceleyebilir ve İznik Online Otobüs Bileti alabilirsiniz.
İznik şehirlerarası otobüs terminalinde karayolu yolcu taşımacılığı hizmeti veren otobüs şirketleri hangileridir? Bu otobüs şirketlerinin iletişim bilgileri telefon numaraları, sefer düzenledikleri güzergahlar, İznik'ten sefer yaptıkları iller ve ilçeler otobüs hareket saatleri, İznik otobüs bileti fiyatları, İznik Otogarı ulaşım haritası, İznik Otogarı peron numaraları, İznik Otogarı yazıhane numaraları, otogar taksi durağı telefon numarası, otobüs firmalarının şehir içi servis güzergahları tüm bu bilgilere de bu sayfadaki modül ve linklerden ulaşabilirsiniz.
Uludağ Üniversitesi’ne bağlı İznik Meslek Yüksek Okulu İznik'te Selçuk Mahallesi Üyüvek Mevkii Hastane Caddesinde faaliyet göstermektedir. 2016 yılında kurulmuş olan yüksekokulda Gıda Teknolojisi, Harita ve Kadastro, Mimari Restorasyon, Seramik Cam ve Çinicilik, Turizm Rehberliği programları mevcuttur. İznik Meslek Yüksek Okulu için İznik'ye yapacağınız otobüs yolculukları için kullanabileceğiniz İznik otobüs firmaları bilgileri bu sayfada yer almaktadır.
Marmara Bölgesinde tarih ve kültür mirasları ile öne çıkan Bursa ilinin Türklerin ilk başkenti olma ünvanına sahip ilçesi olan İznik’i ziyaret etmeyi planlıyorsanız öncelikle sayfamıza göz atmalı ve gezip görebileceğiniz popüler yerleri ile ilgili bilgi sahibi olmalısınız. İznik’te öne çıkan önemli eserler Ayasofya Camii, Süleymanpaşa Medresesi, I.Murat Hamamı, Yeşil Camii, Eşrefzade Camii, Hacı Özbek Camii, İznik Müzesi, Roma Tiyatrosu, Kırgızlar Türbesi, Dikilitaş ve Su Kemeri, Aziz Tryphonos kilisesi, Sarı Saltuk Türbesi, Çivisiz Cami ve Asmalı Camii’dir.
Hıristiyan alemi için çok çok önemli olan tarihteki ilk konsil kabul edilen 1. ve son konsil kabul edilen 7 Konsil toplantısı İznik İlçesinde Ayasofya'da yapılmıştır. Hıristiyan inancına sahip turistler bugün Cami olarak kullanılan bu mekanı ziyaret ederek hac görevlerini de yerine getirmektedirler. İznik ilçesinde düzenlenen çeşitli kültür ve sanat festivallerine katılabilir, bu organizasyonların etkinliklerine dahil olabilirsiniz. Bunun için sadece yapmanız gereken sayfamızdan İznik Online Otobüs Bileti almaktır.
İznik’te ne yenir sorusunun cevabına gelince öncelikle İznik Gölü ve çevresindeki balık restoranlarında Yayın balığı, Sazan, Kerevit salatası, Istakoz güveci öne çıkan lezzetler arasındadır. İlçe merkezindeki restoranlarda ise köfte, beyti, külbastı, pideli köfte, cantık, tahinli pide, kaymaklı tahinli kabak tatlısı ve kaymaklı cevizli ekmek kadayıfı yiyebilirsiniz. Alışveriş önerisi olarak da tabi ki ilk önce İznik’in dünyaca ünlü çini sanatına ait örneklerden önerebiliriz. İznik Çinisi; Türk çini ve seramik sanatının geçmişi 8. ve 9. Yüzyıllara, Uygurlara kadar uzanmaktadır. Selçuklularda gelişme göstermiştir. İznik çiniciliği teknik ve desen açısından Selçuklu geleneğini devam ettirmekle birlikte yaptığı atılımlarla renk ve ton açısından daha zengin bir hal almıştır. İznik çinilerinde; lâle, sümbül, nar, karanfil gibi çiçek motifleri kullanılmıştır. Ayrıca insan, kuş, balık, tavşan, köpek gibi hayvan ve gemi motiflerine de rastlanır. İznik çinilerinde mavi, firuze, yeşil ve kırmızı en çok kullanılan renklerdir. Çini eserlerden hariç zeytin ve zeytinyağının üretim yerlerinden olduğu için İznik’ten zeytin ve zeytinyağı alabilirsiniz. Siz de sayfamızdan İznik Otobüs Bileti alıp bu benzersiz deneyimi yaşayabilirsiniz.